#2 Jajecznica z łososiem

#2 Jajecznica z łososiem

3 stycznia 2019 0 By Wild on bike

Witaj.

Jajecznica z łososiem – jest to kolejny przepis z mojej diety, którym postanowiłem się z wami podzielić. Aby przepis zachował swoją kaloryczność, należy go przygotować według poniższej rozpiski. Została opracowana przez mojego dietetyka Szymona (jeżeli o nim nie czytałeś zapraszam do lektury tutaj)

Składniki

jajko 100g (2szt)
łosoś wędzony 30g
szczypiorek 6g
papryka czerwona 60g
cebula 25g
bułka graham 70g (1 szt)

masło 5g

Info dodatkowe

Kaloryczność posiłku – 408 Kcal
Czas przygotowania – 10 minut
Stopień trudności – łatwe do przyrządzenia 
Dodaj masło (zamiast oleju lub innych tłuszczy)

Sposób przygotowania

Jeżeli przygotowałeś/aś już wszystkie składniki aby jajecznice była smaczna, przystępujemy do dzieła. Roztop masło na patelni. Potrawa nabierze smaku a my zjemy ją z większym apetytem. Następnie dorzuć drobno posiekaną cebulę aby się zarumieniła. Gdy już tak się stanie, dodaj wybite jajka (dopraw dla smaku solą i pieprzem), które wcześniej rozklepiesz w miseczce. Jajecznica powinna być ścięta (ale jak kto lubi). Wrzuć pokrojoną w paski paprykę i posiekany szczypiorek. Łososia pokrój w plasterki i połóż na gotowej jajecznicy (jak ja) lub dodaj posiekanego, przed wbiciem jajek.
Smacznego 🙂